Rode huid

Rode huid behandeling

Een rode huid kan ontstaan door een disbalans in de huidbarrière en het herstelproces van de huid. Deze disbalans kan veroorzaakt worden door schadelijke factoren van buitenaf, zoals het weer of het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten. Een rode huid kan bovendien geïrriteerd of warm aanvoelen en zorgt voor oneffenheden en dus een minder egale look.

Ook kan de huid rood zijn door kleine ontstekingen of door wijdere adertjes. Roodheid is doorgaans minder goed te camoufleren en wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. 

Hoe ontstaat een rode huid?

Een rode huid is een veelvoorkomend huidprobleem en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een gevoelige of geïrriteerde huid over het algemeen roder ogen. Daarnaast kan een rode huid veroorzaakt worden door externe factoren zoals stress, temperatuurswisselingen, hormonale schommelingen of het gebruik van minder geschikte cosmeticaproducten voor jouw huid.

Ook kan roodheid veroorzaakt worden door verschillende huidaandoeningen, zoals rosacea of couperose. 

Rode huid behandelen

Een rode huid kan als storend beschouwd worden en doet de huid minder egaal en fris ogen. Gelukkig bestaan er voldoende huidbehandelingen om roodheid te verminderen en verhelpen. Ook hier kunt een vrijblijvend een intakegesprek voor inplannen in combinatie met een huidscan en gaan wij samen een behandelplan opstellen om uw huid te verbeteren.