Mee-eters

Mee-eters behandeling

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn verstopte poriën die vaak gekenmerkt worden door minuscule zwarte puntjes in je gezicht. Poriën zorgen normaal voor een goede doorgang van talg en vocht vanuit de huid. Wanneer poriën verstopt raken, door bijvoorbeeld aanmaak van te veel talg in combinatie met vuiltjes of dode huidcellen, kan er een zwart puntje ontstaan. Deze minuscule zwarte puntjes worden ook wel mee-eters genoemd.

Hoe ontstaan mee-eters?

Mee-eters komen vaak voor in de zogenoemde T-zone van het gezicht. In de T-zone (voorhoofd, neus en kin) is de huid doorgaans wat vetter. Talgproductie is belangrijk voor de huid en haarzakjes, want dit zorgt ervoor dat deze soepel blijven en uitdroging tegengegaan wordt. Een overmatige talgproductie, eventueel in combinatie met dode huidcellen of vuiltjes, kan de poriën verstoppen waardoor talg geen doorgang meer kan vinden. Wanneer dit talgpropje bij het huidoppervlak in aanraking komt met zuurstof, wordt deze zwart en ontstaat er een mee-eter.

Verkeerde voeding, gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten, een verstoorde hormoonhuishouding of het gebruik van bepaalde medicijnen kunnen allemaal oorzaken zijn van het ontstaan van mee-eters.

Mee-eters behandelen

Huidproblemen in de vorm van mee-eters kunnen als cosmetisch storend worden ervaren, doordat deze de huid minder egaal en stralend doen ogen. Ook hier kunt een vrijblijvend intakegesprek aan inplannen in combinatie met een huidscan en gaan wij samen een behandelplan opstellen om u van de problemen af te helpen.