Grove poriën

Wat zijn grove poriën?

Poriën zijn in feite de opening van de huidkliertjes. Iedereen heeft poriën, maar bij de een zijn deze wat grover of wijder dan bij de ander.

Poriën zorgen voor een goede huidbescherming doordat deze talg en vocht verspreiden over de huid. Zonder deze verspreiding zou de huid namelijk uitdrogen en vatbaarder zijn voor huidaandoeningen. Wanneer poriën verstopt raken, worden ze groter en zichtbaarder en spreken we van grove poriën. 

Hoe ontstaan grove poriën?

Grove poriën kunnen ontstaan wanneer er sprake is van verstoring van de huidregulatie. Grove poriën zijn dan ook een veelvoorkomend gevolg van acne. Wanneer de talgkliertjes te veel talg aanmaken of er sprake is van veel dode huidcellen, kunnen de poriën verstopt raken.

Verstoppingen kunnen de wand van de porie oprekken, waardoor deze als het ware wijder wordt en grove poriën ontstaan. Mensen met een hogere talgproductie kunnen hierdoor vaker last hebben van grove poriën. Gebruik van de verkeerde gezichtsverzorging of make-up, hormonale schommelingen of erfelijke aanleg kunnen ook een oorzaak zijn. 

Grove poriën behandelen

Door grove (opvallende) poriën kan de huid minder egaal ogen, wat als onprettig ervaren kan worden. Hiervoor bieden wij actieve behandelingen aan om grove poriën te verminderen of verhelpen. Ook hier kunt een vrijblijvend intakegesprek aan inplannen in combinatie met een huidscan en gaan wij samen een behandelplan opstellen om u van de problemen af te helpen.

Benieuwd naar wat Le Fleur voor u kan betekenen? Maak een afspraak en kom vrijblijvend langs om alle vragen te stellen die voor u belangrijk zijn. Ook kunnen we tijdens het intakegesprek uw behandelplan samenstellen.