Droge huid

Droge huid behandeling

Een droge huid ontwikkelt zich in de meeste gevallen door het onvoldoende functioneren van de natuurlijke vochtregulerende eigenschappen van de huid. Wanneer er sprake is van een droge huid, kan dat onprettige gevolgen hebben in de vorm van een ruwe en/of trekkerige huid.

Een droge huid oogt doorgaans minder energiek en kan de huid wat doffer en ouder doen ogen. Bovendien kan onvoldoende hydratatie van de huid leiden tot (versnelde) huidveroudering

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid kan ontstaan wanneer de huid onvoldoende wordt gehydrateerd of onvoldoende in staat is om vocht vast te houden, bijvoorbeeld door een tekort aan lipiden in de huid. Lipiden zorgen ervoor dat vocht in de huid wordt vastgehouden en de huid soepel blijft. Bij onvoldoende lipiden kunnen minuscule scheurtjes in de opperste huidlaag ontstaan, waardoor deze te weinig vocht vasthoudt en uitdroogt.

Ook kan te veel zon, het gebruik van huidverzorgingsproducten op alcoholbasis of het onjuist of onvoldoende reinigen van de huid leiden tot een droge huid. 

Droge huid behandelen

Het hebben van een droge huid kan zorgen voor een minder energieke en stralende look. Daarnaast kan een droge huid ruw en trekkerig aanvoelen, wat onprettig kan zijn en zelfs voor minder zelfvertrouwen kan zorgen. Le Fleur helpt jou graag van jouw droge huidproblemen af met behulp van behandelingen die de huidconditie optimaliseren en een droge huid verhelpen.